Emotionele bijeenkomst na familiedrama in Zandhuizen

11 jan 2016 - 20:39

Zo'n dertig belangstellenden kwamen maandagavond af op een bijeenkomst voor buurtbewoners naar aanleiding van het familiedrama in Zandhuizen van afgelopen weekeinde. Volgens burgemeester Gerard van Klaveren van de gemeente Weststellingwerf was het een emotionele samenkomst in het gemeentehuis in Wolvega.

Van Klaveren vertelde hoe de gemeente bij het gezin betrokken was. In 2014 is de hulpverlening opgehouden, omdat het gezin niet langer wilde meewerken. Volgens de burgemeester komt het in andere gemeenten ook wel voor dat instanties wel willen helpen, maar dat ze voor de dichte deur komen te staan.

Op de bijeenkomst waren ook vertegenwoordigers van de politie, slachtofferhulp en de basisschool aanwezig. De kinderen van het gezin, waar het drama zich afspeelde, worden elders opgevangen. Het gaat om een jongetje van 5 en een meisje van 6 jaar. De kinderen waren geen getuige van het drama, aldus de politie, maar het is hen duidelijk dat de vader en de moeder niet meer in leven zijn.

De politie trof zaterdagmorgen in een boerderijtje in Zandhuizen de stoffelijke overschotten aan van een man en een vrouw. Het waren om de bewoners van het huis. Uit onderzoek is gebleken dat de 41-jarige man zijn 34-jarige vrouw de nacht daarvoor om het leven heeft gebracht. Daarna pleegde hij zelfmoord. Relatieproblemen lijken de aanleiding te zijn van het drama.

Politie en het Openbaar Ministerie hebben twee dagen onderzoek gedaan naar de zaak. Er waren geen sporen dat anderen het echtpaar om het leven zouden hebben gebracht. Naar alle waarschijnlijkheid is aan de moord een ruzie voorafgegaan. Over de omstandigheden hoe dat gebeurd is, wordt niets bekendgemaakt, uit eerbied voor de nabestaanden.

(Advertentie)
(Advertentie)