Grote veranderingen bij ziekenhuis MCL in Leeuwarden

11 jan 2016 - 18:58

Het Medisch Centrum Leeuwarden staat aan de vooravond van grote veranderingen. Dat zei directeur Kees Donkervoort maandagmiddag op de nieuwsjaarreceptie van het ziekenhuis. Belangrijkste verandering is de invoering van een nieuwe digitale agenda waarmee patiënten zelf hun dossier kunnen inzien. Er zijn dit jaar ook concrete plannen voor ver- en nieuwbouw.

In april wordt het nieuwe Epic-systeem ingevoerd. In die periode zullen minder patiënten terecht kunnen in het ziekenhuis. Andere ziekenhuizen nemen daarom extra patiënten op. Personeel is gevraagd om rond die datum geen vakantie op te nemen. Ruim drieduizend medewerkers krijgen een training. Zo leren ze om te gaan met het nieuwe systeem.

De ver- en nieuwbouwplannen betreffen een upgrading van het OK-complex en een verbouwing van de dokterswacht. De plannen waren in een eerder stadium op de lange baan geschoven, omdat zorgverzekeraar De Friesland geen financiële garanties wilde geven. Als de ondernemingsraad ermee instemt, kan de bouw nog dit jaar beginnen. Dat verwacht directeur Donkervoort.

(Advertentie)
(Advertentie)