Politie pakt vechtersbazen op in Leeuwarden

10 jan 2016 - 10:37
Foto: ANP XTRA

De politie in Leeuwarden heeft in de nacht van zaterdag op zondag na 04:00 uur in het centrum van de stad zeven mensen aangehouden. Een Leeuwarder van 32 is aangehouden, omdat hij een portier van een café aan het Ruiterskwartier had bedreigd. Een boksbeugel is in beslag genomen. De verdachte heeft voorlopig een gebiedsgebod voor het horecagebied in Leeuwarden.

Twee anderen van 21 en 22 jaar oud zijn op de Nieuwstad aangehouden, omdat ze een vechtpartij aan het uitlokken waren. Hetzelfde geldt voor twee jongens van 18 en 20 jaar. Zij waren betrokken bij een vechtpartij. Weer een andere man van 22 jaar is aangehouden, omdat hij zou hebben gevochten met een politieman.

De stroom aan incidenten was echter nog niet voorbij. Bij een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier werd een man van 35 uit Dronten aangehouden, omdat hij een agent in het gezicht had geslagen. Op camerabeelden was te zien dat hij iets uit zijn zak haalde en weggooide. Later bleek dat het ging om een 50-eurobiljet met daarin cocaïne.

Trefwoorden: 
Leeuwarden politie vechterij
(Advertentie)
(Advertentie)