Politieonderzoek Zandhuizen gaat zondag verder

10 jan 2016 - 10:10

De politie gaat zondag verder met het onderzoek in Zandhuizen. Zaterdagochtend werden in een huis aan de IJkenweg twee dode mensen gevonden; de 41-jarige Frits Houwing zijn vrouw 34 jaar, Marja Teekens. Het betrof de bewoners van het huis. De politie trof buiten de kinderen aan, een jongetje van 5 en een meisje van 6 jaar oud. Nog steeds is niet duidelijk wat er zich in het huis heeft afgespeeld. De politie houdt rekening met een misdrijf en zelfmoord; een ongeluk is niet waarschijnlijk.

Het forensisch onderzoek gaat vandaag verder. Het buurtonderzoek en gesprekken met getuigen hebben nog geen uitsluitsel gegeven. Zondag wordt met de kinderen gesproken.

De directie van de school van de kinderen, de Vensterschool in Noordwolde, heeft een bericht op de website gezet. Ze zijn verslagen door het nieuws. Maandag zal er in de klassen van de kinderen op gepaste wijze aandacht worden geschonken aan de gebeurtenis. Er komt een herdenkingsplaats en een condoleanceregister.

Er is verder zaterdagmiddag een man aangehouden, die een drone liet vliegen boven het terrein. Hij wilde beelden maken met commerciële doelen, zegt de politie.

(Advertentie)
(Advertentie)