Drukte bij autogarages door ijzel

08 jan 2016 - 19:39

Friese garages moesten vrijdag extra hard aan het werk. Nu de ijzel weer weg is, merken de garages dat de afspraken die de afgelopen dagen werden afgezegd, vrijdag en de komende dagen worden ingehaald. De klanten staan voor de deur en de telefoon staat roodgloeiend.

Bij Auto Synyco in Franeker was het vrijdag erg druk, zegt directeur Johan Tuinstra van het bedrijf. Het personeel had volgens hem bijna geen tijd voor de lunch.

"Agenda zit vol"

Het bedrijf heeft veel auto's verkocht in de maand december en die zouden deze week worden opgehaald. "Dat kon nu niet doorgaan door het weer. Mensen hadden er geen zin in om de auto op te halen. Het risico dat de auto schade op zou lopen door de ijzel was voor de klanten te groot", zo zegt de directeur.

Ook voor volgende week zit de agenda van het bedrijf helemaal vol. Dat het de afgelopen dagen zo rustig was bij de garage zorgt niet voor problemen. "Online gaat het bij ons gewoon door en bovendien zorgt de kou voor meer werk in deze sector."

Vertraging bij levering

De onderdelen voor de auto's zijn de afgelopen dagen bij de meeste garages wel geleverd, soms met een beetje vertraging. "Wij hebben bijvoorbeeld twee keer per dag bevoorrading gekregen, terwijl dat normaal vier keer per dag gebeurt."

Trefwoorden: 
autogaraazje AutoSynyco
(Advertentie)
(Advertentie)