D'Ald Skoalle in Dronrijp zoekt vrijwilligers

08 jan 2016 - 09:46

Stichting D'Ald skoalle uit Dronrijp zoekt vrijwilligers voor het nieuwe multifunctionele centrum van het dorp. Stichting en dorpsbelang Dronrijp willen beiden dat het centrum elke dag open is, zodat de inwoners er elke dag terecht kunnen voor activiteiten. Het multifunctionele centrum van Dronrijp is sinds oktober geopend, maar omdat er te weinig vrijwilligers zijn, kan het centrum niet altijd open zijn.

Voorzitter Klaas Koopmans van het dorpsbelang Dronrijp, doet daarom een oproep aan de inwoners van Dronrijp, want de mensen staan volgens hem nu voor een dichte deur.

Dat kan niet, zegt Koopmans, want Dronrijp is volgens hem een dorp waar mensen op afkomen. ''Wy binne it doarp fan Eise Eisinga en Alma Tadema. As hjir minsken komme, dan moat der ek in plak wêze om in bakje kofje te dwaan'', zo zegt de voorzitter. Koopmans hoopt ook dat mensen die werkloos zijn, reageren op de oproep. ''Sels bin ik ek wurkleas rekke. Mar sa kinne wy ek wat betsjutte foar de mienskip en wer in netwurk opbouwe''.

(Advertentie)
(Advertentie)