Nieuwe aanpak armoede door gemeente Súdwest-Fryslân

05 jan 2016 - 20:37

Een nieuwe aanpak moet en in het inschakelen van 'ervaringsdeskundigen' moet ervoor zorgen dat de armoede in Súdwest-Fryslan beter wordt bestreden. In het nieuwe beleid wordt ingezet op armoedebestrijding bij alle leeftijden. Er komen lesprogramma's op de bassisscholen en er wordt bekeken of er een kledingbank kan komen.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat een paar honderd mensen zo ernstig in de schulden zitten dat ze er niet meer uit kunnen komen. Ook is een grote groep volgens de gemeente nog buiten beeld.

De gemeente wil proberen om in samenwerking met maatschappelijke organisaties en banken zoveel mogelijk mensen te helpen. Wethouder Stella van Gent wil met de nieuwe aanpak op de scholen beginnen. Om de nieuwe aanpak te laten slagen wil Van Gent onder meer ervaringsdeskundigen inschakelen in de vorm van mensen die zelf in de schulden hebben gezeten. Een aantal ervaringsdeskundigen hebben zich al bij de gemeente gemeld, maar volgens Van Gent zijn er nog meer mensen nodig die kunnen helpen.

Trefwoorden: 
earmoed Súdwest-Fryslân
(Advertentie)
(Advertentie)