"Situatie op de weg is zorgwekkend"

05 jan 2016 - 19:50

De VerkeersInformatieDienst (VID) noemt de weg woensdagochtend zorgwekkend. Dat zeggen ze naar aanleiding van de nieuwste weermodellen. Er wordt ook woensdagochtend weer ijzel verwacht.

Op de A7 by Drachten zijn de hulpdiensten dinsdagavond druk met een serie ongelukken. Er is een vrachtauto in de vangrail beland, en een aantal auto's raakte van de weg. De brandweerkorpsen van Drachten en Beetsterzwaag zijn ter plekke, en ook mensen van de politie, ambulance, bergingsdiensten en Rijkswaterstaat.

Het ijzelt, en dat verrast toch nog veel autobestuurders. De A7 tussen Heerenveen en Drachten wordt door weggebruikers omschreven als 'een glijbaan'. Ook op de A32 bij Akkrum is een auto van de weg geraakt.

De politie noemt de A7 op Twitter zelf ook 'spekglad'. Volgens politiewoordvoerder Paul Heidanus zijn dinsdagavond alle grote autowegen in het noorden 'spekglad'. Hij waarschuwt de mensen om niet de weg op te gaan als het niet echt nodig is.

Volgens een getuige zouden er in totaal wel zo'n vijftien ongelukken zijn op de A7 tussen Heerenveen en Drachten. De politie bevestigt dat een aantal auto's van de weg raakten, maar kan nog niet een precies aantal noemen.

De Verkeersinformatiedienst telde dinsdagavond tussen kwart voor zeven en zeven uur in een kwartier al acht ongelukken op verschillende lokaties in Fryslân, Groningen en Drenthe. Het KNMI kwam eerder al met de code oranje, een waarschuwing voor extreem weer. Wie toch de weg op gaat, moet heel voorzichtig zijn, zo stelt het KNMI.

Trefwoorden: 
ûngelok izel
(Advertentie)
(Advertentie)