Piet Paulusma: "De gladheid houdt nog tot donderdag aan"

05 jan 2016 - 15:02

De problemen met de ijzel duren nog wel even. Dat verwacht weerman Piet Paulusma. Dinsdagmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog en wordt het tussen de +1 en -2 graden. Het koudst is het in het oosten en noordoosten.

Dinsdagavond komt er een gebied met koude lucht onze kant op. Met -2 tot -3 graden geen stevig winterweer, maar zo zegt Piet: "Dat betekent wel dat wegen en paden die nog nat zijn, weer opvriezen. Waar nog ijs ligt, dat is in het grootste deel van de provincie, kan het weer spekglad worden."

Nog meer regen, ijzel en sneeuw

En dan is het afwachten wat het nieuwe gebied met regen, ijzel en sneeuw doet. Dat komt langzaam deze kant op. "Maar dat vertraagt wat, dat zal onze provincie later in de nacht bereiken", zo denkt de weerman. Woensdagmorgen krijgen we daar weer last van en overdag zal het opnieuw vriezen. "We houden kans op gladheid, we houden kans op spekgladde wegen en het opvriezen speelt ook een rol."

Opstapeleffect

Volgens Piet hebben we te maken met een opstapeleffect: er ligt nog ijzel, er komt weer ijzel bij en dus blijft het glad. Donderdag loopt de temperatuur overigens weer op naar zo'n 6 graden.

Kijk voor het laatste nieuws over de gladheid op ons liveblog

Trefwoorden: 
ijzel Piet Paulusma weer gladheid
(Advertentie)
(Advertentie)