Omrop TIP: De harde wereld van een wielrentalent in De Koers

04 jan 2016 - 14:20

Wielrennen, trainen en de concurrenten voor blijven. De wereld van het wielrennen is niet altijd makkelijk, zo blijkt in de nieuwe jeugddramaserie ‘De Koers’ van Omrop Fryslân. De Koers is deze hele week te zien op Omrop Fryslân Televisie. In de serie acteren bekende acteurs en nieuw talent.

Het verhaal

Sieger (gespeeld door Romke Gabe Draaijer uit Leeuwarden) en Paulus Jörgen Scholtens uit Leeuwarden (bekend van Onderweg Naar Morgen) zijn getalenteerde wielrenners. Beide zitten ze in team ‘Wâldwrotters’ waar zij en hun ploegmaten getraind worden door Bauke Marcel Faber (bekend van o.a. Dankert en Dankert en GTST). Sieger staat voor een belangrijke keuze nu hij op het punt staat om een profcontract te bemachtigen. Want hoe hard moet je zijn om de top te halen?

Eigenlijk zou de 17-jarige Sieger nog net een tandje moeten bijschakelen om de concurrent voor te blijven. Zijn coach zet hem onder druk. En dan is er ook nog Marije, zijn vriendin die eigenlijk geen zin heeft in verkering met een fanatiek trainingsbeest. Wanneer er een ernstig ongeluk gebeurt met Remco, het broertje van Marije, moet Sieger in korte tijd alles op alles zetten om Remco te helpen. Kan hij Marije weer voor zich winnen, de vriendschap met zijn fietsmaten herstellen en zijn doel bereiken, het profcontract?

Leesproject

De Koers is geregisseerd door Halbe Piter Claus en geschreven door Bart Kingma. Kingma is ook de schrijver van het boek ‘De deikoersen fan Remco’, dat het verhaal vertelt van Remco na zijn ongeluk en dus aanhaakt op de serie. ‘De deikoersen van Remco’ is speciaal voor het ‘LêsNo’ project geschreven. LêsNo is een project om Fries lezen aantrekkelijk te maken voor jongeren in het voortgezet onderwijs.

Alle afleveringen van De Koers zijn ook al te zien op omropfryslan.nl/dekoers.

Trefwoorden: 
De Koers Omrop Tip
(Advertentie)
(Advertentie)