NK Shorttrack: 500 meter voor Van der Wart en Van Ruijven

03 jan 2016 - 10:41

Shorttracker Daan Breeuwsma uit Akkrum is er zaterdagavond niet in geslaagd een plaats op het podium van de 500 meter op het NK shorttrack te veroveren. De winst ging naar zijn grote concurrent Freek van der Wart. Die neemt door de winst ook de leiding in het algemeen klassement. Breeuwsma staat tweede in dat klassement.

Het is nog onzeker of Breeuwsma de strijd om het klassement zondag kan vervolgen. De Fries is niet fit en heeft last van zijn knie, waaraan hij later dit jaar aan wordt geopereerd.

Bij de vrouwen werd Roza Kooystra uit Luinjeberd tweede op de 500 meter. De winst ging naar Lara van Ruijven. De race verliep rommelig, omdat Jorien ter Mors een valpartij veroorzaakte en daarin onder meer Suzanne Schulting meenam. Bij de vrouwen werd Roza Kooystra uit Luinjeberd tweede op de 500 meter. De winst ging naar Lara van Ruijven.

De race verliep rommelig, omdat Jorien ter Mors een valpartij veroorzaakte en daarin onder meer Suzanne Schulting uit Tijnje meenam. Ter Mors kreeg een straf voor de valpartij. Daardoor staat Van Ruijven eerste in het algemeen klassement, voor Ter Mors en Schulting.

Knegt

Zondag rijden de shorttrackers nog de 1000 meter en de superfinale over 2000 (vrouwen) en 3000 meter (mannen). Het is nog niet zeker of Sjinkie Knegt aan de start verschijnt. Hij haakte zaterdag af door griep.

(Advertentie)
(Advertentie)