Geen grote incidenten tijdens de jaarwisseling

01 jan 2016 - 13:19

In Fryslân zijn met oud en nieuw 24 mensen aangehouden. Dertien van hun moesten de cel in. Het gaat dan met name om mishandeling, vechterijen en vernielingen. De politie spreekt van een drukke nacht zonder echte calamiteiten, al werd in Drachten een vrouw van 64 zwaar mishandeld. Twee jongens zijn daarvoor opgepakt. De precieze aanleiding is niet duidelijk.

In Leeuwarden heeft de EOD aan de Pasteurweg zwaar vuurwerk ontmanteld. Buurtbewoners hadden vijfduizend euro ingezameld en daarvoor een soort van mortierinstallatie gekocht. De politie schakelde de EOD in.

Valse melding

In Bolsward is een 64-jarige man opgepakt voor een valse melding. Hij had het noodnummer 112 gebeld en gezegd dat er mensen met wapens door de stad liepen. Een 45-jarige man uit Berlikum is in zijn eigen dorp aangehouden. Hij zou een jongeman verschillende keren hebben geslagen. Bovendien bedreigde hij een ander met een mes. Het incident was bij de brandbult in het dorp.

Brandweer

De brandweer moest 99 keer in actie komen. Het gaat voornamelijk om kleine branden. Twee keer ging het om een iets grotere brand. Opgeteld hebben zeven woningen schade opgelopen door vuur of rook.

Drank

De ambulancedienst had het veel drukker. Er kwamen vooral mensen die teveel hadden gedronken of slachtoffer waren van vechtpartijen.

Trefwoorden: 
Oud en nieuw politie
(Advertentie)
(Advertentie)