Flatbewoners Drachten: "blij dat we zelf nog leven!"

31 des 2015 - 10:29

De bewoners van de flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten mochten donderdagochtend voor het eerst na de explosie van zondag hun huizen in. De bewoners vonden het een emotioneel moment. Ze kregen van woningcorporatie Accolade een verhuisdoos die ze mochten vullen met persoonlijke eigendommen. De meeste bewoners namen foto's, kleren en belangrijke papieren mee.

Angeliena van Aalsum is een van hen. Terugkijkend voert een gedachte de boventoon: "Blij dat we nog leven, dat is het grootste geschenk".

Sjoerd Veenstra mocht ook even in zijn flat. Hij vindt het "apart dat je niet over je eigen huis kan beslissen". Veenstra nam papieren, werkkleding en persoonlijke eigendommen mee.

Veel spullen uit de 12 ingestorte appartementen liggen tussen het puin. De politie verzamelt alles in doezen. Volgende week mogen de bewoners samen met mensen van Accolade uit de dozen zoeken wat van hun is. Volgens directeur Rein Swart doet men er alles aan om zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen terug te geven.

De flatbewoners van zes appartementen mochten nog niet op zoek naar spullen, omdat daar nog altijd instortingsgevaar is. Het is de bedoeling dat later de appartementen helemaal leeg worden gehaald, maar het is nog niet bekend wanneer dat kan.

(advertinsje)
(advertinsje)