Gasexplosie is oorzaak van ontploffing in Drachten

30 des 2015 - 16:40
Foto: Omrop Fryslân, Evert van den Berg

De explosie in de flat in Drachten afgelopen zondag is veroorzaakt door een aardgasexplosie. Die was in het appartement van de 46-jarige bewoner die gewond raakte bij de klap. Hoe de explosie precies is ontstaan is nog niet duidelijk. Het onderzoek van de politie naar het ontstaan van de explosie is nog niet klaar. 

De politie heeft nog wel even de tijd nodig voor het onderzoek, op korte termijn is geen duidelijkheid te verwachten. Wel is het onderzoekgebied woensdag vrijgegeven. Het slachtoffer moet nog een nieuwere verklaring geven.

Instortingsgevaar

Het is op dit moment nog niet duidelijk of alle bewoners nog wel terug kunnen om hun goederen op te halen. Er is nog steeds sprake van instortingsgevaar bij de zes losstaande appartementen naast het insgetorte gedeelte van de flat. Het terrein blijft afgezet.

Goederen ophalen

Bewoners van het blok aan de Noordkade kunnen op oudjaarsdag wel even het huis in om goederen te halen. Dat zal onder begeleiding zijn van medewerkers van de gemeente en de woningbouwvereniging.

Explosie

Afgelopen zondag was er een explosie in één van de appartementen in de flat, waarna een deel van het gebouw instorte. Daarbij raakte één persoon gewond en 45 mensen raakten dakloos.

(Advertentie)
(Advertentie)