Actie voor moeder en dochter die na 9 jaar worden uitgezet

30 des 2015 - 15:29

Er is een petitie opgezet om uitzetting van moeder en dochter Singh uit Driezum te voorkomen. Ze wonen sinds 2006 in Nederland. De moeder is Indiaans en is na het overlijden van haar Surinaamse man met twee dochters uit Suriname naar Nederland gekomen.

In Nederland trouwde de moeder met een man die ze via internet heeft leren kennen. Maar het bleek dat hij veroordeeld was en levenslang naar een tbs-kliniek moest. Bovendien manipuleerde hij haar. Uiteindelijk zijn ze gescheiden. Sinds die tijd proberen moeder en dochter een verblijfsvergunning te krijgen, maar dat lukt niet. 

Ingeburgerd

Ondertussen, bijna tien jaar geleden, zijn de vrouwen ingeburgerd. Dochter Sachi (18) heeft hier de basisschool afgerond, zit nu op de HAVO in Dokkum en heeft veel vrienden.

Bang voor de toekomst

Het comité 'Verblijfsvergunning familie Singh' en andere symphatisanten zijn bang dat de moeder wordt uitgezet naar India, omdat ze een Indiaans paspoort heeft. "In India, dat helemeaal erg. Vooral omdat ze nu uit een christelijk land komen. Voor beide vrouwen is het vooruitzicht gewoon erg", zegt Jouke Dantuma van het comité.

Dochter naar Suriname

Dochter Sachi zou dan met haar Surinaamse paspoort naar Suriname moeten. "Ik wil mijn moeder natuurlijk niet kwijt. Ik ben dan wel 18 jaar, maar ik wil haar gewoon niet kwijt."

Oudste dochter mag blijven

De oudste dochter is getrouwd met een Nederlander en mag daarom blijven.

(Advertentie)
(Advertentie)