FNV organiseert bijeenkomst voor personeel Cofely Noord

30 des 2015 - 11:46
Foto: Cofely-gdfsuez.nl

Begin januari wordt volgens het vakbond FNV bekendgemaakt hoeveel mensen hun baan zullen verliezen bij de Friese vestiging in Leeuwarden van installatiebedrijf Cofely Noord. Het bedrijf wil ruim 120 van de 850 banen schrappen. In meer dan zestig gevallen gaat het om een gedwongen ontslag. In Leeuwarden werken zo'n zestig mensen.

Het FNV wil meer duidelijkheid van het bedrijf of de gedwongen ontslagen wel echt nodig zijn. Het vakbond organiseert op 12 januari een informatiebijeenkomst in Leeuwarden voor de personeelsleden van de Friese vestiging. 

De directie van Cofely Noord heeft de afgelopen maanden tegen de FNV gezegd dat de ontslagen noodzakelijk zijn. Zo zouden verliezen opgevangen kunnen worden, die zijn ontstaan door minder opdrachten van de Nederlandse Aardolie Maarschappij (NAM). De NAM heeft te maken met dalende gas- en olieprijzen, en met productiebeperkingen door de aardbeving in Groningen.

De vakbond is geschrokken van het nieuws over het schrappen van de banen, omdat de problematiek rond aardbevingen al jaren bekend is in Noord-Nederland. De meeste vestigingen van Cofely Noord staan in Groningen.

(Advertentie)
(Advertentie)