UPDATE: permanent nieuwe woonruimte voor 4 flatbewoners

29 des 2015 - 16:41

Vier bewoners van de flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten hebben een permanente nieuwe woonruimte gevonden. Dat zegt directeur Rein Swart van woningbouwvereniging Accolade. Ze kunnen hun goederen nog niet uit de flat halen, er is nog steeds sprake van instortingsgevaar.

Bewoners aan de voorkant van de flat kunnen waarschijnlijk op oudjaarsdag hun huis weer in om goederen op te halen. Dat kan alleen onder begeleiding, een uurtje, om de belangrijkste zaken eruit te halen. Aan de achterkant van de flat kan dat nog niet.

Permanente huisvesting

Woningcoöperatie Accolade probeert aan de bewoners van de flat zoveel mogelijk permanente huisvesting te bieden. Als dat niet lukt, zorgen ze voor tijdelijke huisvesting.

Te gevaarlijk

Het is voor de politie op dit moment te gevaarlijk om onderzoek te doen in het ingestortte deel van de flat. Woensdag zou dat onderzoek wel mogelijk zijn. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

Explosie

Afgelopen zondag was er een explosie in één van de appartementen in de flat, waarna een deel van het gebouw instortte. Daarbij raakte één persoon gewond en 45 mensen raakten dakloos.

(Advertentie)
(Advertentie)