Explosie Drachten kwam niet door vuurwerk

28 des 2015 - 19:06

Vuurwerk is niet de oorzaak van de explosie in de flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten. Dat zei burgemeester Tjeerd van Bekkum van Smallingerland. Eerder waren er wel geruchten over vuurwerk, maar er is niets aangetroffen. In de woning niet, en ook niet in de ravage op straat.

De burgemeester hoopt dat er de komende dagen meer duidelijk wordt over de oorzaak. Voordat de politie daar iets over kan zeggen, moet er eerst op vier verdiepingen puin worden geruimd.

Zware brandwonden

Het 46-jarige slachtoffer wordt behandeld aan zware brandwonden. Hij kon nog niet door de politie worden gehoord. De burgemeester zegt dat er al eerder meldingen over deze man zijn binnengekomen, omdat hij overlast zou hebben veroorzaakt. Er kwamen vaker meldingen van overlast uit de flat. Maar dat wil niet zeggen dat er een oorzakelijk verband is met de explosie, volgens Van Bekkum leven de mensen in de flat dichtbij elkaar.

Uitgaansgebied

De explosie heeft in Drachten veel teweeggebracht, zegt de burgemeester. De flat waar de explosie plaatsvond, ligt midden in het uitgaansgebied. "Dit hebben we in jaren niet gehad. Hier kijken we van op."

(Advertentie)
(Advertentie)