Jaaroverzicht: de 15 meest bekeken nieuwsvideo's van 2015

28 des 2015 - 10:22

Aan het einde van het jaar kijken wij terug op 2015. Tot oudjaarsdag publiceren wij iedere dag een top 15. Deze keer de 15 meest bekeken video's van onze website en app. En dat zorgt voor spectaculaire en aandoenlijke beelden.

Jaaroverzicht: de 15 meest bekeken nieuwsvideo's van 2015

1. In Drenthe botst een grote mobiele kraan van het Friese bedrijf Kielstra op een aarden wal. De chauffeur overleefde het niet.

2. Wij willen allemaal wel even horen of ons topmodel Doutzen Kroes nog een beetje goed Fries spreekt. En dat kan ze!

3. Kiest boer Tom fan Boer Zoekt Vrouw voor Rimke uit Balk? Heel Fryslân zit in spanning voor de televisie.

4.Bij een zomerstorm op Vlieland komt het water met bakken uit de lucht en vliegen tenten door de lucht.

5. Zes weken lang wordt er gezocht naar de vermiste Gert-Jan Luimstra uit Sneek. In februari komt dan eindelijk duidelijkheid.

6. Hij had geen kans, een 18-jarige jongen uit Noordwolde. Hij komt om als hij met zijn auto op een boom botst bij Steggerda.

7. In Warten wordt afscheid genomen van een groot acteur, Rense Westra. “De Baas Boppe Baas is nu bij de baas boven”.

8. Een drama voor dierenliefhebber Norma Miedema. Een brand legt haar huis annex dierenopvang volledig in het as. Tientallen dieren komen om. 

9. Hij was nog maar een week open, de nieuwe rotonde in de Leeuwarder Vrijheidswijk met fontein. Het was natuurlijk wachten op een grap met schuimmiddel.

10. Een bus vol Duitse schoolkinderen botst bij Stiens op een auto. De auto vliegt in brand en een van de inzittenden van de auto overleeft het ongeluk niet.

11. Een tankauto vol met melk belandt bij Hilaard in de sloot. De chauffeur raakt daarbij gewond.

12. Bij een grote brand op een boerderij bij Lemmer komen ongeveer 35 kalveren om. De dieren stonden in een melkstal die in vlammen opging.

13. Je moet er iets voor over hebben om beroemd te worden. Honderden figuranten in zwembroek en bikini stonden in de regen te dansen voor opnames van de bioscoopfilm Sneekweek. 

14. Hij had nog één wens, de ongeneeslijk zieke Leeuwarder Sijtze van den Berg. Hij wou nog een keer een ritje op de motor maken. En dat gebeurde onder begeleiding van meer dan zeventig motoren en trikes.

15. Daar sta je dan, op het dak van een auto in de Harnzerfeart in Witmarsum. Dan kun je niks anders doen dan wachten op de hulpdiensten. 

Trefwoorden: 
jaaroverzicht 2015
(Advertentie)
(Advertentie)