Recordaantal stemmen voor de Fryske Top 100

26 des 2015 - 17:39

Er is dit jaar een recordaantal stemmen uitgebracht voor de Fryske Top 100. Toen de digitale stembus werd gesloten waren er op tweede kerstdag 7531 persoonlijke 'Fryske Top Fiifs' geregistreerd. Dat betekent dat er in totaal meer dan 37.500 stemmen op een Fries nummer zijn uitgebracht. Dat is een voorlopige eindstand, omdat alle stemmen nog worden nagelopen op geldigheid. Maar er komen nog een flink aantal stemmen bij, die door het belpanel op papier zijn genoteerd.

Het hoge aantal stemmers heeft diverse oorzaken. Omrop Fryslân heeft dit jaar met een speciale actieweek aandacht gegeven voor de Top 100. Verder hebben ook diverse artiesten zelf actiegevoerd.

In de top van de lijst is het bijzonder spannend. Tussen de nummers 1,2 en 3 zitten maar hele kleine verschillen. Sinds 2009 heeft Gurbe Douwstra altijd hoog in de lijst gestaan, met de Cliffs of Moher, maar dit jaar zijn er diverse andere nummers die met hem concurreren. Maandag wordt de hele lijst nagelopen en officieel vastgesteld. Op oudjaarsdag wordt de hele Fryske Top 100 uitgezonden op de radio en televisie en internet.

Trefwoorden: 
Fryske Top 100 belpanel
(Advertentie)
(Advertentie)