Omrop TIP: 1e Kerstdag-Kerstconcerten en Winterwiken Top 70

25 des 2015 - 11:20

Omrop Fryslân heeft op Eerste Kerstdag veel mooie muziek op de radio. 's Ochtends direct na negen uur is er Krysttiid in Fryslân. Rein Tolsma presenteert een selectie van de mooiste kerstconcerten die Omrop Fryslân de laatste jaren heeft geregistreerd. Met onder andere opnames van het kerstconcert in 2002 in Wolvega, met brassband Euphonia en het Roden Handel Chorus. Uit 2013 delen uit het kerstconcert uit de Martinikerk in Franeker, met Advendo en het koor Imanuel.

's Middags net na twaalf uur is het tijd voor de Winterwiken Top 70. Johan Terpstra en Arjen Overmaat presenteren tot zes uur samen de lijst met de 70 allermooiste en populaire kerstliedjes. Nieuws en weer is er ook op deze Eerste Kerstdag op de radio: om 9 en 12 uur.

Op TV op Eerste Kerstdag bij Omrop Fryslân de voorstelling “In Krystbetsjoening”; Een afwisselend “broadway”-programma met muziek, dans en bekende kerstversjes. Leerlingen van de musicalopleiding MUZT, dansers van Dance Explosion en de Talentklas Dans, en kinderen van het KinderMuziekTheater treden op in deze sfeervolle show. Met verder optredens van solisten Jannie Brandsma en Dennis Dronkers, begeleid door een orkest met leden van het Sneker Symfonie Orkest en Bigband Cue. Deze kerstvoorstelling van het Cultuur Kwartier Sneek is zondag 13 december opgenomen in de grote zaal van het Theater Sneek.

Kijk voor de volledige programmering op de feestdagen op www.omropfryslan.nl/winter

Trefwoorden: 
krystdagen kryst
(Advertentie)
(Advertentie)