Macintosh krijgt uitstel van betaling

22 des 2015 - 14:19

Macintosh Retail, het moederbedrijf van schoenenwinkels Scapino, Dolcis, Invito en Manfield, krijgt uitstel van betaling. De rechtbank in Limburg heeft het uitstel dinsdagmiddag verleend. Er wordt nu bekeken voor welke onderdelen een verkoop mogelijk is. Macintosh had uitstel van betaling aangevraagd vanwege de hoge schulden van het bedrijf.

In Fryslân zijn 18 Scapino's, 4 Dolcis, 1 Invito en 1 Manfield-winkel.  

Leefbaarheid binnenstad Leeuwarden

Als winkelketens zoals Scapino, Dolcis, Invito en Manfield failliet gaan en de winkelpanden leeg komen te staan, dan wordt de leefbaarheid van de stad Leeuwarden snel minder. Dat zegt binnenstadmanager Hayo Galema uit Leeuwarden.

Dinsdagochtend werd bekend dat het niet goed gaat met Macintosh Retail, het moederbedrijf van deze winkelketens. En als deze winkels verdwijnen, dan moet er volgens hem snel wat gebeuren. "Winkels moeten bijvoorbeeld van de rand van de stad, naar het centrum verhuizen. Vaak is het probleem dat dit te duur is, maar als er zoveel gebouwen leeg staan, zal de prijs ook wel wat zakken."

Online verkoop

De winkels die failliet gaan komen volgens hem wel allemaal uit hetzelfde "middensegment". Deze winkels, bijvoorbeeld ook de V&D, hebben het zwaar doordat er veel online gekocht wordt in deze prijsklasse. "De goedkope winkels en de erg dure winkels overleven het nog wel", zegt Galema.

(Advertentie)
(Advertentie)