Menaldumadeel geeft duidelijkheid over MFC in Berlikum

21 des 2015 - 21:59

Inwoners van Berlikum moeten dinsdagavond zoveel mogelijk naar het gemeentehuis van Menaldumadeel komen. Dat is een oproep van de Stichting Berlikumer Belangen (SBB). De gemeente stemt dan over de plannen voor een nieuw multifunctioneel centrum in de huidige gereformeerde kerk in het dorp.

SBB-voorzitter Erik Jansen: "Dan ziet de gemeente hoe graag wij dit willen en hoe belangrijk wij het vinden voor de toekomst van het dorp." Al drie jaar is een speciale werkgroep bezig met de onderwerpen en de financiën.

Het wachten is nu op groen licht van de gemeente. Het dorp is namelijk voor een groot deel afhankelijk van geld van de gemeente. Volgens Jansen staan de inwoners uit het dorp achter de plannen voor het MFC. Hij hoopt dan ook dat er zo'n 60 mensen naar het gemeentehuis komen.

Emotioneel

Niet iedereen is blij met het centrum. Jansen: "Oudere mensen vinden het jammer dat de kerk moet worden verbouwd en dat snappen wij. Dat heeft met emotie te maken. Alleen wij moeten verder en het grootste deel van het dorp is enthousiast over de plannen."

Financiën en onderhoud

In het toekomstige centrum is er voldoende plek voor bijvoorbeeld alle muziekkorpsen in het dorp, de jongeren soos en het Groene Kruis. Verder worden de kerkdiensten gewoon in de kerk gehouden. Als de gemeente groen licht geeft, dan moet het dorp het onderhoud van het MFC in de toekomst zelf financieren. 

Verder moet het dorp nog een deel van de bouw van het centrum betalen. Jansen maakt zich daar geen zorgen om: "Wij zoeken dan sponsoren. Dat gaat ons lukken." Als het MFC in Berlikum er komt, dan sluit het bestaande en verouderde dorpshuis 'It Heechhout'. Er zijn nog geen concrete plannen wat met dat gebouw wordt gedaan.

(Advertentie)
(Advertentie)