Hotel Holwerd weer open en huizenverkoop zit in de lift

21 des 2015 - 18:05

Het gaat weer goed met Holwerd. Jarenlang was dit dorp het toonbeeld van de krimp, maar nu worden ook daar weer steeds meer huizen verkocht. Je hoeft nog steeds niet lang te zoeken naar een koophuis in Holwerd, maar langzamerhand lijkt er toch een omslag te komen.

Dat merken ze ook bij het dorpsontwikkelingsfonds. Zij geven geld voor het opknappen van huizen en daar zitten ook nieuwe huiseigenaren bij. Opvallend is ook dat een behoorlijke groep jonge Holwerders er voor kiest om in het dorp een huis te kopen.

Doordat de huizenmarkt in de lift zit en de plannen voor Holwerd aan Zee waait de wind in het krimpdorp nu uit een andere hoek.

Hotel 't Amelander Veerhuis

Ruim 10 jaar geleden zetten de uitbaters van Hotel 't Amelander Veerhuis hun gebouw te koop, maar nieuwe eigenaren werden niet gevonden. Eind 2012 hielden ze na 40 jaar op met het hotel. Een paar weken is het hotel echter verkocht en nu weer open. De nieuwe eigenaren zijn hard aan het werk om het interieur aan te pakken. Toeristen kunnen nu dus weer in Holwerd slapen.

(Advertentie)
(Advertentie)