SC Heerenveen verliest met 4-0 van ADO Den Haag

20 des 2015 - 16:35

SC Heerenveen heeft zondag verrassend met 4-0 verloren van ADO Den Haag. Aaron Meijers, Danny Bakker. Tom Beugelsdijk en Kevin Jansen maakten de goals in het Abe Lenstra Stadion. Door de nederlaag gaat ADO de mannen uit Heerenveen voorbij op de ranglijst. De ploeg van Foppe de Haan staat nu op de elfde plaats in de eredivisie.

De openingstreffer viel na twintig minuten. Meijers kreeg de bal mee en passeerde Heerenveen-keeper Erwin Mulder. Na de pauze gooide ADO Den Haag de wedstrijd op slop door goals van Bakker, Beugelsdijk en Jansen: 4-0.

De eerste mogelijkheid in de eerste helft was voor Caner Cavlan, maar zijn schot werd gekeerd door ADO-keeper Martin Hansen. Daarna maakte Meijers de 1-0 voor zijn ploeg. Heerenveen mocht van geluk spreken dat het geen 2-0 stond bij rust: Edouard Duplan miste een-op-een met Mulder.

De tweede helft begon beroerd voor Heerenveen. De verdediging lag volledig open en oog-in-oog met Mulder tikte Bakker de 2-0 binnen. Vlak daarna was Heerenveen dichtbij de aansluitingstreffer, maar Meijers kon de bal van de lijn halen. Met het inbrengen van onder andere spits Henk Veerman hoopte De Haan op jacht te gaan naar de 2-1, maar aan de andere kant ging de bal erin. Beugelsdijk schoot de bal hard tegen de touwen uit een hoekschop.

Mitchell Te Vrede kreeg nog een goede kans op de eretreffer voor Heerenveen, maar de aanvaller kreeg de bal er niet in. Aan de andere kant kon ADO nog wel een keer scoren. In de blessuretijd maakte Jansen er nog 4-0 van. Daardoor gaan de mannen uit Heerenveen met een domper de winterstop in.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)