SC Cambuur wint met 4-1 van Excelsior

20 des 2015 - 14:33

SC Cambuur heeft zondag met 4-1 uitgehaald op bezoek bij Excelsior. Bartholomew Ogbeche (2 keer), Jack Byrne en Djamiro Monteiro maakten de goals. Kevin Vermeulen scoorde voor Excelsior. De ploeg van trainer Henk de Jong gaat FC Twente voorbij op de ranglijst en staat nu zestiende.

Tien minuten voor de pauze maakte Ogbeche met een afstandsschot de openingstreffer. Na rust profiteerde Ogbeche van een fout in de Excelsior-verdediging. Byrne en Monteiro zetten vlak voor het einde de 3-0 en 4-0 op het scorebord. In de blessuretijd werd het 4-1.

De eerste helft hadden de Leeuwarders het betere spel op Woudestein. Jack Byrne en Ogbeche kregen kansen op de openingstreffer, maar beiden schoten naast. Het schot van Ogbeche in de 35ste minuut ging er via de paal wel in en dat betekende de 1-0.

Lastige fase

Excelsior kwam na de pauze goed uit de kleedkamer. De Rotterdammers gingen op zoek naar de gelijkmaker en kregen veel kansen. Cambuur kon de bal twee keer van de lijn halen en ook Tom van Weert en Sander Fischer kregen de 1-1 niet op het scorebord. Na een lastige fase richtten de Leeuwarders zich weer op. Byrne had de 2-0 op de voet, maar Excelsior-keeper Tom Muyters kon de bal tegenhouden. Dezelfde Muyters was in de 71ste minuut kansloos toen Ogbeche een fout van Fischer afstrafte.

Twee minuten voor het einde kon Byrne na een mooie combinatie de 3-0 binnenschuiven. Monteiro maakte in de laatste minuut de 4-0. Het slotakkoord was voor Excelsior: Vermeulen maakte er in blessuretijd nog 4-1 van. Daardoor gaat Cambuur met een aardig gevoel de winterstop in. Door de overwinning kunnen de Leeuwarders weer naar boven kijken. De volgende wedstrijd van de Leeuwarders is op 16 januari thuis tegen Vitesse. Het is de eerste uitoverwinning sinds 12 december vorig jaar.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)