Cambuur-trainer verrast vrouw in verpleeghuis

18 des 2015 - 17:30
Foto: Karin Smit, Cambuur

Al een paar jaar is ze niet meer in het stadion geweest, vrouw Postma. Het kan niet meer. Ze is al 87. En ze had nog één grote wens. Ze wilde trainer Henk de Jong heel graag nog een keer zien. Zelf heeft ze er niet om gevraagd, maar een verpleegster uit het verpleeghuis waar ze woont, benadert de club. En vrijdagmiddag is de trainer bij haar geweest. Met een cadeautje: een Cambuurshirt met handtekeningen van alle spelers. Speciaal voor haar.

Vrouw Postma leefde helemaal op toen Henk de Jong haar kamer in kwam. Het was een energieboost. Ze vond het prachtig. De trainer bleef twintig minuten bij haar. En dat waren minuten om nooit te vergeten. Het praten gaat haar niet zo goed meer af, maar ze heeft toch nog even met de trainer gesproken over de geschiedenis van de club. En ook over de toekomst natuurlijk.

Tachtig jaar geleden was vrouw Postma al groot van van de Leeuwarder voetballers. Ze was toen zeven jaar oud. Cambuur bestond nog niet, ze ging met haar vader altijd al naar de wedstrijden van VV Leeuwarden. Ze heeft jaren op de tribune gezeten. En nu ze niet meer naar het stadion kan, volgt ze de wedstrijd van Cambuur op televisie.

Trefwoorden: 
SC Cambuur Henk de Jong fan
(Advertentie)
(Advertentie)