De Sionsberg schrijft weer zwarte cijfers

18 des 2015 - 10:41

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum schrijft dit jaar weer zwarte cijfers, zegt directeur Peter Lalkens. Hoeveel De Sionsberg in de plus zit, is nog niet te zeggen.

Het ziekenhuis is begin dit jaar opnieuw begonnen met nieuwe eigenaren, na het faillissement van zorggroep Pasana: de eerdere eigenaar. Voorafgaand aan dat faillissement werden tekorten bij het ziekenhuis aangevuld met geld dat bedoeld was voor de ouderenzorg

Deeltijd contracten

Dat 2015 met een positief resultaat wordt afgesloten, komt vooral doordat er heel goed wordt gehandeld, vooral als het gaat om personeelskosten. Veel mensen zijn nu deeltijd aan het werk, waardoor er flexibeler kan worden ingespeeld op het belang aan personeel. Daarnaast is De Sionsberg door het faillisement ook veel financiële verplichtingen kwijtgeraakt zoals het uitbetalen van wachtgelden.

Bloedprikken

Er wordt nog steeds hard gewerkt om een zo volledig mogelijk pakket aan diensten aan te bieden. Vrijdag is bekendgemaakt dat het bloedprikken weer helemaal terug komt naar het ziekenhuis.

(Advertentie)
(Advertentie)