Liggers geplaatst voor nieuwe brug bij Burgum

15 des 2015 - 11:49

De nieuwe brug bij Burgum krijgt steeds meer vorm. Haitsma Beton uit Kootstertille en Nije Daam zijn bezig met het plaatsen van in totaal 56 liggers. Afgelopen week werd er al begonnen met het neerleggen van de dragers van de brug. Het vervoer van de grote betonnen delen wordt met name 's nachts gedaan en overdag buiten de spits, onder begeleiding van konvooiwagentjes.

De bestaande brug, de Burgumerdaam, komt uit 1948 en is aan vervanging toe. Naast de nieuwe brug wordt ook een aquaduct gebouwd. De nieuwe brug kost 30 miljoen euro en wordt door het Rijk betaald.

Het is onderdeel van de projecten 'Vaarweg Lemmer-Delfzijl' en 'De Centrale As'. Het doel is dat grotere schepen van 110 bij 11,4 meter makkelijker en sneller door het Prinses Margriet Kanaal kunnen varen. Daarvoor werd de vaarweg bij Burgum de laatste jaren ook dieper en breder gemaakt. Naast de brug van Burgum worden nog vijf andere bruggen vervangen. De oude brug bij Burgum wordt pas afgebroken als de nieuwe brug klaar is, zodat het verkeer er geen last van heeft. In het derde kwartaal van 2016 moeten de eerste auto's over de brug heen rijden.

(Advertentie)
(Advertentie)