Kollumeroord krijgt honderd vluchtelingen over de vloer

15 des 2015 - 09:35

In Kollumeroord aan de Slikweg in Kollumerpomp worden vanaf volgende week definitief ongeveer honderd vluchtelingen opgevangen. Eerder was de locatie al aangeboden aan het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers. Het COA heeft de locatie maandag bekeken.

Het COA vond Kollumeroord in eerste instantie te klein, maar omdat alle voorzieningen zoals bedden en een keuken er al zijn, is er toch een akkoord bereikt. De gemeenteraad van Kollumerland wordt dinsdagavond officieel geïnformeerd, in een extra raadsbijeenkomst.

De noodopvang zal maximaal tot 1 april duren. Dan moeten de gebouwen van Kollumeroord weer beschikbaar zijn voor de vaste gasten en groepen.

Eerder heeft Kollumerland voor een periode van zestien dagen crisisnoodopvang aangeboden voor vluchtelingen. Dat was in de sporthal naast De Colle in Kollum. De reacties waren toen positief. Camping De Poelpleats is ook genoemd als mogelijke locatie voor vluchtelingen. Daar moet echter veel meer aan gedaan worden, zoals het plaatsen van units, voordat er grotere groepen kunnen worden opgevangen. Een besluit daarover is nog niet genomen.

(advertinsje)