Jorrit Bergsma wint met achtervolgingsploeg bij 'comeback'

11 des 2015 - 23:47

Schaatsers Sven Kramer en Jorrit Bergsma hebben, met Jan Blokhuijsen, vrijdagavond de ploegenachtervolging gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Het drietal won in 3.43.77.

Jorrit Bergsma reed voor het eerst sinds lange tijd weer mee in de ploeg. "Ik heb er een goed gevoel over. Het was even wennen, want ik heb lange tijd niet met deze jongens gereden. Het is mooi om hier weer deel van uit te maken", zo zegt Bergsma.

Oud zeer

Het oud zeer hoort volgens de stayer tot het verleden. Bergsma stelde zichzelf vorig seizoen niet beschikbaar voor de ploegenachtervolging, omdat hij zich bij de laatste Olympische Spelen gepaseerd voelde door de toenmalige bondscoach. Hij is er nu deus weer bij en denkt dat de Nederlandse ploeg dit seizoen nog wel wat harder kan als ze wat vaker met elkaar hebben getraind.

 

Wereldbekerklassement

Wereldbekerklassement

De mannen uit Noorwegen werden in Thialf tweede in 3.44.66 en de Russen eindigden als derde in 3.46.24. Door de winst, staat Nederland met Zuid-Korea gedeeld eerste in het wereldbekerklassement.

(Advertentie)
(Advertentie)