Friese Rabobanken ontkomen niet aan reorganisatie

10 des 2015 - 11:17

"De Friese Rabobanken staan er goed voor maar ontkomen niet aan de komende grote reorganisatie." Dat zegt Rients Schuddebeurs, directeur van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Fryslân en woordvoerder van de andere Friese Rabobanken.

Woensdag werd bekend dat de komende jaren 9000 banen verdwijnen bij de bank. Het gaat met name om mensen die niet gelijk in contact staan met de klanten. Bij de Friese Rabobanken werken nu nog ruim 1000 mensen. Hoeveel Friese banen er precies sneuvelen, kan hij nog niet zeggen.

"Het is het gevolg van de strategische keuze van de bank. De winstgevendheid moet omhoog." De afgelopen jaren is er in Fryslân al veel veranderd. Banken zijn al gefuseerd en werken efficiënt. Toch merkt Schuddebeurs ook hier dat het gedrag van klanten verandert. "Ze doen het werk zelf, via internet. Dan zijn er minder mensen nodig." Het betekent volgens Schuddebeurs ook dat de bankmedewerkers zelf ook innovatief aan de slag moeten: "Als bankmedewerker moet je bijvoorbeeld zelf op zoek gaan naar de klant. Dus bijvoorbeeld naar bijeenkomsten waar potentiële klanten zijn."

(advertinsje)
(advertinsje)