Spoorwegovergang Heerenveen in 2017 op de schop

09 des 2015 - 20:20

De spoorwegovergang bij de Rotstergaastweg in Heerenveen wordt vernieuwd. In 2017 begint ProRail met werkzaamheden aan het spoor bij ijsstadion Thialf. Zo wordt er een tweebaansfietspad aan de noordzijde van de Rotstergaastweg aangelegd en komt er een voetpad naast. Dat loopt van het station Thialf naar het ijsstadion.

Verder wordt de bocht bij Batavus breder gemaakt, zodat ook vrachtwagens van 25 meter of langer over het spoor en door de bocht kunnen. Dat is nu nog niet mogelijk.

Minder treinverkeer

De werkzaamheden aan de spoorwegovergang beginnen in 2017 en kunnen er voor zorgen dat er op momenten geen treinverkeer mogelijk is tussen Wolvega en Heerenveen. ProRail zal rekening houden met (sport)evenementen die in Thialf plaatsvinden.

Financiering

Het projekt Rotstergaastwei is van de provinsje Fryslân, de gemeente Heerenveen en ProRail. De provinsje betaalt het grootste deel van het projekt dat ruim 1,1, miljoen euro kost. De gemeente draagt 100.000 euro bij. Op dit moment voldoet de overgang nog niet aan alle eisen en daarom kan er niet vier keer per uur een trein van Leeuwarden naar Zwolle overheen rijden. ProRail wil namelijk in 2021 meer treinen inzetten tussen Zwolle en Leeuwarden.

(advertinsje)