Inzamelactie voor de voedselbank is begonnen

07 des 2015 - 10:30

De actie 'Samen voor de Voedselbank' is begonnen. Ook dit jaar komt Omrop Fryslân weer in actie voor de voedselbanken in de provincie. Tot en met 18 december probeert de Omrop met hulp van alle luisteraars, kijkers en bezoekers zoveel mogelijk eten in te zamelen voor de Friese voedselbanken. 'Samen voor de Voedselbank' is een initiatief van twaalf regionale omroepen in Nederland.

De eerste doos is al binnen

Gerard Sijtsma uit Leeuwarden was de eerste die maandag met een doos vol producten voor de deur stond. "We zouden mensen op bezoek krijgen, maar die zeiden af. En toen hadden we aardig wat spul over. Dat kon mooi naar de Voedselbank, dachten mijn vrouw en ik. Als mensen met elkaar delen, wordt de wereld heel anders."

Help mee

Wij kunnen natuurlijk niet zonder jouw hulp! Dat kan op verschillende manieren: 

  • Ga naar één van de deelnemende supermarkten, koop één of meerdere producten van ons boodschappenlijstje en lever het daar in.
  • Bedenk een actie, meld het aan bij de redactie, zamel zoveel mogelijk producten in van het boadskiplistje en breng alles zelf bij de omrop langs. Dat kan alle dagen tussen 9:00 - 18.00 uur.
  • Duik thuis de kast in of ga naar de supermarkt, zoek naar producten van het boodschappenlijstje en breng het zelf bij de omrop langs. Dat kan alle dagen tussen 9:00 - 18.00 uur.

Lees alles over de voedselbankactie op de programmapagina.

(Advertentie)
(Advertentie)