Chauffeurs Klomp kiezen voor nieuwe acties

04 des 2015 - 21:42

Er komen volgende week definitief acties bij taxibedrijf Klomp. Dat hebben de chauffeurs en vakbond FNV Bondgenoten vrijdag besloten op een bijeenkomst in Nieuwegein. Daar waren uit het hele land zo'n 70 chauffeurs op af gekomen, waaronder ook een aatal Friese chauffeurs. Het personeel van Klomp is erg boos na een uitspraak van de rechter.

Die gaf toe dat taxibedrijf Klomp zich niet aan de CAO houdt, mar heeft daar ook begrip voor omdat Klomp er financiëel niet goed voor staat. Hoe de acties er zullen uitzien is nog niet bekend.

De chauffeurs willen in eerste instantie de klanten ontzien. Volledige stakingen komen er daarom zoals het er nu voorstaat voorlopig niet. De vakbond wil ook de Friese zorginstelling Alliade bij de acties betrekken. Die zou Klomp ook op zijn verantwoordelijkheid moeten wijzen. Taxibedrijf Klomp doet het gehandicaptenvervoer van de klanten van Alliade.

Volgens bestuurder Minke Jansma van FNV Bondgenoten komen veel chauffeurs van Klomp in grote financiële problemen. "Eén van de chauffeurs was op de vergadering in tranen, omdat de deurwaarder op de stoep staat en de rekeningen niet meer kunnen worden betaald." Sinds september betaalt Klomp niet meer voor de tijd dat de chauffeurs met een lege taxi rijden, bijvoorbeeld om van de ene klant bij de andere klant te komen, of van huis naar het eerste adres, aldus Jansma. Dat zou volgens de CAO in ieder geval voor een deel wel moeten, zo zegt zij. Het inkomen zou daardoor met wel 30 procent zijn gezakt.

Trefwoorden: 
taksybedriuw Klomp aksjes
(Advertentie)
(Advertentie)