Grote verschillen in autoverzekeringspremies in Fryslân

03 des 2015 - 21:43

Als u dezelfde auto heeft als de buurman, er evenveel mee rijdt en precies even lang schadevrij bent, dan kan het heel goed zijn dat je toch veel meer moet betalen voor de verzekering. Misschien wel bijna 200 euro per jaar meer. Dat blijkt uit onderzoek van de prijsvergelijker Pricewise. Die heeft de prijzen van verzekeringen van bijna 60.000 verschillende adressen opgevraagd.

Dongeradeel

Ook Fryslân is daarin meegenomen: daar is Dongeradeel onder de loep genomen. Pricewise vond in Dokkum een premieverschil van 68 euro, goed voor 190 euro op jaarbasis. Volgens directeur Hans de Kok zijn de grote verschillen moeilijk te verklaren. Verzekeringsbedrijven verzamelen heel veel gegevens per postcode, over inkomen, opleiding en de samenstelling van het gezin.

Advies

Hans de Kok van Pricewise adviseert om vaker de premies van autoverzekeringen te vergelijken en over te stappen. Adviseurs in Dokkum nuanceren dat. Pricewise heeft een eigen website voor het vergelijken van premies en verdient eraan als mensen daar doorklikken naar de verzekeraar van hun keuze. Bovendien is een verzekering meer dan alleen de prijs: ook de andere voorwaarden moeten goed zijn. Ook kan het halverwege overstappen van verzekering problemen opleveren bij de registratie van het aantal schadevrije jaren.

Trefwoorden: 
auto verzekering Pricewise
(Advertentie)
(Advertentie)