Schip gezonken na aanvaring, zegt politie

28 nov 2015 - 11:49

Het schip dat vrijdag op het IJsselmeer bij Lemmer is gezonken, is volgens de politie gebotst met een andere boot. Twee opvarenden zijn vermist. Het schip is zaterdag geborgen. Op basis van sporen op het schip concludeert de politie dat er een aanvaring is geweest. Er heeft zich nog geen ander schip gemeld in verband met de zaak. De politie weet op basis van radarbeelden wel welke schepen vrijdag in de buurt van het gezonken schip zijn geweest op het moment dat het van de radar verdween.

De zoektocht naar de vermisten gaat nog door. Er wordt met sonar naar de lichamen gezocht. Aan de kust van het IJsselmeer spoelen wrakstukken aan. De politie neemt die mee voor onderzoek. 

De 11 meter lange boekanier was onderweg van Lelystad naar Lemmer toen de boot in het zicht van de haven van de radar verdween. Aan boord waren de eigenaar met een kennis. 

De boot is eigendom van een echtpaar uit de Randstad. Ze hebben de boot vorig jaar gekocht van verhuurbedrijf Centerpoint Charters in Sneek. Ze verhuren de boot in de zomermaanden en ze varen er in het voor- en najaar zelf mee. In de zomermaanden ligt de boot bij de verhuurders in Sneek. Erik Fennema van dat bedrijf heeft vrijdag zelf ook meegezocht naar de vermisten. Hij spreekt van een drama. Het schip wordt naar een loods in Lelystad overgebracht voor verder onderzoek. 

(Advertentie)
(Advertentie)