OM eist twee jaar cel tegen Friese verdachte Tsjûkemarmoord

27 nov 2015 - 10:33
Foto: Omrop Fryslân

Het Openbaar Ministerie eist twee jaar cel tegen de 30-jarige inwoner van Oosterwolde. Hij is de verdachte in de Tsjûkemarmoord. In 2013 werd Omar Kourrich om het leven gebracht, waarna het stoffelijk overschot bij het Tsjûkemar in de brand werd gestoken. De Stellingwerver zou daarbij hebben geholpen.

De zaak tegen de man uit Oosterwolde stond begin november al op de agenda, maar ging toen niet door. Door een fout van het Openbaar Ministerie verscheen de verdachte niet in de rechtbank.

De advocaat van de verdachte eist echter vrijspraak. Hij vindt dat er geen overtuigend bewijs is dat de man uit Oosterwolde betrokken was bij de moord. Ook zegt de advocaat dat zijn cliënt geen eerlijk proces krijgt omdat het Openbaar Ministerie de stukken te laat heeft aangeleverd en dat verdachten mogelijk zijn beïnvloed.

Andere verdachte

Tegen een tweede verdachte, een 19-jarige Amsterdammer, is acht jaar cel geeist. De 42-jarige vader van de Amsterdammer was ook een verdachte, maar is ondertussen in zijn cel overleden. Dat was een natuurlijke dood.

(Advertentie)
(Advertentie)