Lets Leeuwarden niet blij met 'skelling' van Florijn

26 nov 2015 - 18:50

De 70 leden van Lets Leeuwarden voelen zich gepasseerd door een initiatief van oud-wethouder Marco Florijn van Leeuwarden. In het kader van KH2018 introduceert die volgende week de Skelling als alternatief betaalmiddel voor vrijwilligerswerk. Mensen die klusjes doen voor anderen, krijgen daarvoor in Skellings uitbetaald. Die kunnen vervolgens worden gebruikt als ruilmiddel om andere klussen te laten doen.

Volgens Lets Leeuwarden maken hun leden al meer dan 20 jaar gebruik van zo'n alternatief betalingssysteem, met de naam De Tuin.

Florijn wil ook winkels bij zijn initiatief betrekken, zodat in 2018 ook daar met Skellings kan worden 'betaald'. Ook dat is volgens Lets Leeuwarden allesbehalve nieuw. Die hebben in het verleden zelfs een juridische procedure gevoerd om bij dergelijke transacties geen BTW af te dragen. De gemeente Leeuwarden steunt het initiatief van Florijn voorlopig met 40.000 euro. Lets wil nu ook financiële steun om zelf meer bekendheid te krijgen. Ze zijn bang dat ze anderrs van tafel worden geveegd door de Skelling van Florijn.

(Advertentie)
(Advertentie)