Zaak verloren: Stichting PGB-schadeclaim houdt ermee op

26 nov 2015 - 16:48

De stichting PGB-schadeclaim houdt er mee op. Verder procederen is kansloos, zegt Eric van der Goot van de stichting. Zorgverleners die hun salaris uit een Persoons Gebonden Budget moeten krijgen, maar niet worden betaald, hebben geen pressiemiddel om de uitbetaling van het loon af te dwingen en dat is niet rechtvaardig, zegt Van der Goot.

Hij is ook advocaat van de vrouw uit Franeker, die een rechtszaak aanspande tegen de Sociale Verzekerings Bank, omdat ze geen salaris hadden gekregen.

Naar aanleiding van deze zaak werd de stichting PGB-schadeclaim opgericht. In eerste instantie won de Franeker vrouw de zaak, maar in hoger beroep bepaalde de rechter dat er geen sprake is van een arbeidsrelatie tussen de Franeker vrouw en de bank. De vrouw is tegen de uitspraak in cassatie gegaan bij de hoge raad, maar omdat een expert nu zegt dat dat kansloos is, ziet de Franeker vrouw er maar van af. De zaak is verloren en daarom houdt de stichting PGB-schadeclaim er nu ook mee op.

Mensen die recht hebben op PGB-geld en in de problemen komen doordat ze geen salaris krijgen, moet nu wachten op de compensatiecommissie waar staatssecretaris Martin van Rijn mee bezig is. Advocaat Eric van der Goot heeft er echter geen vertrouwen in. "Dan wordt er maar een klein deel vergoed," zegt hij, "en alleen maar achteraf. Je moet een drukmiddel hebben. Dat hebben alle andere werknemers ook."

Trefwoorden: 
PGB schadeclaim
(advertinsje)