CSG Comenius schrapt excursies vanwege terreurdreiging

26 nov 2015 - 11:07

Schoolgemeenschap CSG Comenius schrapt alle excursies. Het gaat om evenementen waar grote groepen mensen bijeen komen. De reden is de nog altijd hoge terreurdreiging.Er zijn meerdere excursies naar kerstmarkten in Duitsland geschrapt. Wildeboer wil de nieuwe maatregel enkele weken aanzien.

Directievoorzitter Hans Wildeboer schrijft in een mail aan alle ouders dat hij niet wil buigen voor angst en terreur, maar dat zij alle verantwoordelijkheid willen nemen. Als er twijfels zijn wil de school geen risico nemen in het belang van de kinderen en medewerkers, zo zegt Wildeboer. Uitstapjes naar het bedrijf en instellingen gaan gewoon door. Die zijn niet grootschalig en leveren geen extra risico’s op. Het Comenius heeft alle ouders op de hoogte gesteld via de mail.

Andere scholen

Het Dockinga College in Dokkum heeft alle internationale excursies al achter de rug. De excursies die zijn gepland in de omgeving gaan gewoon door. Zolang de regering niet zegt dat het dreigingsniveau omhoog gaat en er worden niet bepaalde maatregelingen van kracht, dan laat de school gewoon alles doorgaan, zegt Marcel Bakker.

De locatieleider van OSG Sevenwolden Fedde Schurerplein in Heerenveen laat weten dat de geplande excursies ook gewoon doorgaan. Er staan een aantal op het programma zoals een kerstmarkt in Münster en één naar Snowworld. Richting de meivakantie zullen leerlingen naar steden, zoals Parijs, gaan. Dan wordt opnieuw bekeken of het veilig genoeg is.

Directeur Sixtus Haverkamp van RSG Magister Alvinus gaat af op wat de overheid doet. Als die zegt dat er een alarmfase is, dan wordt er gehandeld. En anders in goed overleg met ouders, zegt Haverkamp. Want er zijn wel zorgen en die wil de school serieus nemen. “Je staat voor een dilemma. Want terroristen zijn er op uit om mensen bang te maken en verwarring te zaaien. En daar wil je niet in mee gaan. Aan de andere kant heb je wel de verantwoordelijkheid voor kinderen.”

(Advertentie)
(Advertentie)