Mantelzorgers hebben belang bij vrije dagen

25 nov 2015 - 13:35

Mantelzorgers die voor langere tijd voor zieke familieleden of vrienden zorgen, moeten zelf ook eens vrij krijgen of een vrij weekend hebben. Dat vindt de vrijwilligersorganisatie WELLZO uit Leeuwarden. Op dit moment zijn één op de acht mantelzorgers overbelast. De zorg moet dan tijdelijk worden overgenomen door bijvoorbeeld vrijwilligers uit de buurt.

Zorgorganisatie Palet, Noorderbreedte en Wellzo hebben nu een project opgezet om dit mogelijk te maken. Mantelzorgers kunnen vanaf januari een dag of weekend naar een appartement in Abbingahiem in Leeuwarden.

Wie liever thuisblijft, kan de zorg over laten nemen door vrijwilligers. De thuiszorg blijft wel gelijk, zo zeggen de organisaties. Atie van Vliet uit Leeuwarden is één van de zorgvrijwilligers van het nieuwe project en komt bij de mensen thuis. Volgens hun zijn er nu veel meer vrijwilligers nodig, want ook zij zegt dat de mantelzorgers de druk bijna niet meer aan kan. Het project is een primeur in Fryslân. In Alkmaar is zo'n project al begonnen.

Trefwoorden: 
mantelzorg ontspanning Wellzo
(Advertentie)
(Advertentie)