Werknemers van Nirota zagen faillissement niet aankomen

25 nov 2015 - 12:36
Nirota - Foto: Google Streetview

De werknemers van de Sneker tankbouwer Nirota zagen het faillissement van het bedrijf niet aankomen. Er waren voor hen geen signalen dat het financieel niet goed liep. Dat zegt curator Verdonk. De reden van het faillissement lijkt te liggen in het wegvallen van enkele grote opdrachtgevers. Hier waren op korte termijn geen vervangers voor te vinden, waardoor het bedrijf er financieel opeens erg slecht voor kwam te staan.

Twijfels

Omdat het faillissement zo onverwacht komt, zijn er bij de medewerkers twijfels over de grond waarop het is aangevraagd. De werknemers zijn bang dat het bedrijf de situatie gebruikt om goedkoop van personeel af te komen. Maar daar staat, volgens de curator, weliswaar tegenover dat er door de ondernemers privégeld in het bedrijf is gestoken. Dat geld zou met dit faillissement volledig weg zijn.

Ook bij het vakbond is het faillissement van Nirota als een verrassing gekomen. Volges de bond loopt het op dit moment goed in de sector en waren er geen signalen dat Nirota het zwaar had. Woensdagmiddag praten de divserse partijen met elkaar. Er is nog niets bekend over een eventuele doorstart of overname.

(advertinsje)
(advertinsje)