Rechtzaak dreigt in verband met weigering digitaal betalen

24 nov 2015 - 18:47

Oud-ondernemer Redczus uit Leeuwarden sleept de gemeente Leeuwarden voor de rechter. De gemeente heeft een overeenkomst met hem om rekeningen van energiebedrijven en zorgverzekeraars digitaal voor hem te betalen, zomaar opgezegd. Daardoor heeft Redczus een al enige tijd geen gas en elektriciteit.

Redczus, die eerder een biologische winkel op de Schrans had, heeft geen vertrouwen in banken. Hij voert al jarenlang strijd tegen het digitale betalingssysteem. Hij wil niet dat zijn spaargeld wordt geïnvesteerd in wapens.

In juni van dit jaar kwam Redczus met de gemeente Leeuwarden overeen dat hij voortaan zijn uitkering contant uitbetaald zou krijgen. De gemeente zou de kosten voor energie, water en zorgverzekering rechtstreeks aan de betreffende bedrijven overmaken. De gemeente is nu op dat besluit teruggekomen, maar wil daarover niet in discussie gaan Redczus.

De gemeente weigert verder commentaar te geven, omdat het om een privacygevoelige zaak gaat. Redczus wil nu dat de rechter zich over de zaak buigt.

(advertinsje)