Basisschool Rinsumageast ontruimd vanwege brand

23 nov 2015 - 13:10

Bij een brand maandagochtend bij de school in Rinsumageast is asbest vrijgekomen. Dat heeft de brandweer bekend gemaakt. De brand was in een schuur achter de school. De asbest is richting het naastliggende sportveld gewaaid, dat is daarom afgezet. Er wordt op dit moment onderzocht hoe groot het verspreidingsgebied precies is.

Uit voorzorg is de school 's middags dicht. Toen de brand uitbrak waren de meeste kinderen thuis aan het eten. De 10 kinderen die nog wel op school waren, zijn door andere ouders opgevangen. Het naastliggende multifunctionele centrum is ook dicht.

Het personeel heeft uit voorzorg hun auto's op een andere plek neergezet. De tien-minutengesprekjes van maandag komen ook te vervallen.

UPDATE: Het asbest is neergeslagen in een klein gebied, zo werd maandag in de loop van de dag bekend. De sportvelden zijn maandagavond niet toegankelijk voor voetbaltrainingen. Dorpshuis De Beijer blijft maandagavond ook dicht. De gemeente Dantumadiel geeft inwoners van Rinsumageast met een brief informatie over de situatie. Christelijke basisschool De Tarissing, die maandag ontruimd werd vanwege de brand, gaat dinsdag wel weer open.

Trefwoorden: 
Rinsumageast brand ontruiming
(advertinsje)