Winnaar Tafel 18 bekendgemaakt in spannende finale

21 nov 2015 - 18:57

Na een spannende finale is Gesina Goudberg de winnaar geworden van het programma Tafel 18. Daarmee mag de 51-jarige Grouster zichzelf de beste amateurkok van Fryslân noemen. Gesina won de finale met een tiende punt van Evert Matla (48) uit Workum. Derde werd Michiel de Waal (37) uit Harlingen. Gesina reageert verrast: "Dit hat ik echt niet verwacht. De andere twee zijn zo goed, ik had nooit verwacht dat ik hen zou verslaan. Een geweldige verrassing."

Hoog niveau

De kandidaten van Tafel 18 lieten een hoog niveau zien bij het koken. Juryleden Albert Kooy en Ypie van der Lei waren dan ook goed te spreken over de kwaliteit die de kandidaten lieten zien. "Het niveau van alle drie de finalisten is echt heel hoog. Stuk voor stuk hebben ze ons gerechten laten proeven die je alleen in toprestaurants krijgt. Omdat het geen profs zijn laten ze links en rechts nog wel eens een steekje vallen, maar we hebben veel gerechten gezien die veel beter waren dan wat je in een gemiddeld restaurant krijgt”, laat chefkok Albert Kooy weten.

Drie gangen

In de finale moesten de kandidaten een driegangenmenu maken. De juryleden beoordeelden, samen met een publieksjury, de driegangenmenu's van de kandidaten. Gesina scoorde goed met haar voor- en hoofdgerecht. By het nagerecht liet ze echter punten liggen. Kandidaat Evert Matla maakte het nog erg spannend in finale, omdat hij ook erg hoog scoorde. Hij liet echter punten liggen bij het voorgerecht. De jury was erg positief over het voorgerecht van Evert, maar de publieksjury was minder enthousiast.

Behalve de titel 'Beste amateurkok van Fryslân, krijgt Gesina ook een speciaal voor Tafel 18 gemaakt servies van Lies Keramiek.

(advertinsje)
(advertinsje)