Huizenmarkt in Alvestêdewyk Franeker trekt weer aan

21 nov 2015 - 18:43
In animaasje fan de fytstunnel nei de Alvestêdewyk yn Frjentsjer - Foto: Gemeente Frjentsjerteradiel

Na twee jaar van stilstand komt er weer wat meer belangstelling voor nieuwe huizen in de Alvestêdewyk in Franeker. Dat zegt wethouder Joop Bekkema van Franekeradeel.

De Dûnker
Zaterdagochtend werd de nieuwe fietstunnel onder het spoor geopend, die de wijk Alvestêdewyk verbindt met de binnenstad van Franeker. De tunnel krijgt de naam 'De Dûnker'.

De nieuwbouw aan de zuidkant van Franeker heeft te lijden gehad onder de krisis. Zo ging een van de projectontwikkelaars failliet. Nu trekt de belangstelling echter weer heel voorzichtig aan.

Verdwijnt het spoot tussen Leeuwarden en Harlingen?
De spoortinnel heeft 4,5 miljoen euro gekost, terwijl er wordt gepraat over het opheffen van de spoorlijn tussen Leeuwarden en Harlingen. Accountantkantoor Deloitte heeft dat genoemd als een van de opties om wat te doen aan de grote tekorten bij spoorbeheerder Prorail. Regiodirecteur Jan Mulder van Prorail was echter aanwezig bij de opening van de spoortunnel, en heeft Bekkema kunnen geruststellen. Er zou helemaal geen sprake zijn van het opheffen van die spoorlijn. Het is uiteindelijk de minister die hier over zal beslissen.

(advertinsje)
(advertinsje)