Van der Meer doet aangifte tegen bedrijf in Drachten

20 nov 2015 - 17:42

De 25-jarige student Bas van der Meer uit Drachten doet aangifte tegen de agrarische groothandel De Boer. Het bedrijf weigerde hem als stagiair, omdat hij openlijke homoseksueel is. Het christelijke bedrijf kon het zichzelf niet verantwoorden om Bas als stagiair aan te nemen.

De student is ook van plan om een procedure te beginnen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om het probleem op de kaart te zetten. Hij hoopt dat het mensen aan het denken zet.

''Het feit dat ik een vriend heb en dat het op Facebook staat, dat is voor hen het probleem geweest dat ik daar niet stage kan lopen,'' zo zegt Van der Meer. ''Ik wil dat zij weten dat wat zij doen eigenlijk niet meer kan in 2015.''

Steun van Drachtster Boys

Het vijfde elftal van voetbalclub Drachtster Boys, waar Van der Meer speelt, steunt hem ook. “''Wij staan achter onze teamgenoot en steunen hem en zijn vriend in deze roerige tijd. Het is erg dat we hier aandacht aan moeten besteden, maar we zijn blij dat we hier nu kunnen zeggen dat we trots op Bas zijn,'' zo meldt de club op haar website.

(Advertentie)
(Advertentie)