Wethouder Smallingerland verbijsterd over weigeren stagiair

20 nov 2015 - 14:02

Wethouder Nieske Ketelaar van Smallingerland is verbijsterd over het weigeren van een stagiair door een Drachtster bedrijf. Landbouwmeganisatiebedrijf De Boer uit Drachten weigert de 25-jarige student Bas van der Meer als stagiair, omdat hij ervoor uitkomt dat hij homo is.

De Boer maakt zich schuldig aan discriminatie
“Dit mag en kan niet”, zegt Ketelaar. Zij zal het bedrijf op zijn wettelijke verantwoordelijkheid aanspreken. Volgens het gemeentebestuur maakt het bedrijf zich schuldig aan discriminatie.

De gemeente schrijft een officiële reactie: “Onlangs wapperde de regenboogvlag bij onze gemeentelijke gebouwen in het kader van Coming Outday. Daarmee draagt het gemeentebestuur uit dat wij ervoor staan dat onze homoseksuele, lesbische, biseksuele en transseksuele inwoners in een veilige en respectvolle omgeving onderdeel uitmaken van onze samenleving en daar open over kunnen zijn.

Dat statement mag geen loze kreet zijn. Daarom vind ik het mijn morele plicht om deze werkgever namens het college op zijn discriminerende gedrag aan te spreken en daarmee deze jonge inwoner van onze gemeente een hart onder de riem te steken", zo zegt wethouder Ketelaar.

De volledige verklaring van wethouder Nieske Ketelaar

(Advertentie)
(Advertentie)