Hotel 'De Klinze' Oudkerk failliet

20 nov 2015 - 09:59
De Klinze

Hotel De Klinze in Oudkerk is failliet. Directeur-eigenaar Gert Snijders heeft het faillissement zelf aangevraagd. Sinds de economische crisis ging het al minder goed met het hotel. Snijders had grote plannen om het tij te keren. Hij wilde een service-flat op het terrein bouwen en het hotel uitbreiden. De vergunningen waren rond, maar de bouw kwam niet van de grond. Er waren ook geen investeerders.

"Een hotel met 27 kamers in het Noorden van Nederland, misschien is er ook wel geen markt voor", zegt Snijders.

"Als je plaatjes verkoopt, en er zijn geen pick-ups meer, dan houdt het voor jou ook op." Hij hoopt dat het hotel een doorstart kan maken en misschien ook wel dat er wat anders in komt. Maar dat is aan de curator.

"Als er geen oplossing komt, komen de 20 medewerkers op straat te staan. En dat is triest", zegt Snijders. Iedereen had wel in de gaten dat het faillissement er aan zat te komen. Sommige medewerkers werkten daar ook al toen hij er 25 jaar geleden begon.

"Het gaat me wel aan het hart. Ik heb een deel van mijn leven daar zitten. Maar ik wil er ook niet al te triest over doen. Ik heb er fantastische jaren meegemaakt. En het leven gaat verder."

Trefwoorden: 
Klinze Oudkerk failliet
(Advertentie)
(Advertentie)